در این مطالعه، مراحل مختلف زیستی کرم برگخوار چغندرقند (Spodoptera exigua) روی غذای مصنوعی و برگ چغندر قند (رقم شیرین) در شرایط مشخص دمایی، رطوبتی و نور مورد مطالعه قرار گرفت. غذای مصنوعی مورد استفاده متشکل از ماش خیسشده، مخمر، اسید آسکوربیک، متیل 4- هیدروکسی بنزوات، آگار، فرمالدهید 37% و آب بود. میانگین طول دوره تخم، لارو، پیششفیره و شفیره در غذای مصنوعی به ترتیب 3، 183/16، 452/1 و 205/7 روز بدست آمد در حالیکه این مقادیر در غذای طبیعی 3، 188/16، 450/1 و 208/7 روز اندازه گیری شد. دوره های لاروی سنین 1، 2، 3، 4، 5 و 6 در روی غذای مصنوعی به ترتیب 11/0± 972/2 ، 07/0± 214/2 ، 12/0± 05/2 ، 08/0± 181/2 ،13/0± 716/2 و 15/0± 05/4 روز بدست آمد در حالیکه این ارقام روی برگ چغندرقند متفاوت ولی غیر معنیدار بود. طول عمر حشره ماده تغذیه شده با غذای مصنوعی 14/0± 01/10 و نر 22/0± 78/9 روز بدست آمد در صورتیکه تغذیه طبیعی این ارقام را به ترتیب به 06/0± 93/9 و 83/0± 52/9 تغییر داد. زندهمانی لارو، پیششفیره و شفیره روی غذای مصنوعی به ترتیب 928/0، 96/0 و 82/0 درصد بود که تقریباً این ارقام در حشرات تغذیه شده با غذای طبیعی هم مشابه بود. زادآوری و طول دوره تخم ریزی حشرات کامل هم بطور معنیدار توسط رژیم غذایی تحت تاً ثیر قرار نگرفت اما تعداد تخم در حشراتی که از غذای طبیعی تغذیه کرده بودند بیشتر بود. میانگین تعداد تخم گذاشته شده به ازای هر ماده روی غذای مصنوعی و برگ چغندر به ترتیب 760 و 791 تخم بود. بطورکلی رشد، بقا و سیکل زندگی این آفت روی غذای طبیعی سریعتر میباشد اما این پارامترها بصورت معنیدار توسط نوع غذا تحتتاًثیر قرار نگرفت. در نتیجه میتوان با اطمینان بیشتر نسبت به صحت حصول نتایج در آزمایشگاه از غذای مصنوعی استفاده کرد.