باکتری های اپی فیت مولد هسته یخ، یکی از عوامل ایجاد کننده سرمازدگی و شانکر در درختان میوه هسته دار می باشند. در بهار سال 1392، به منظور شناسایی این باکتری ها، تعدادی نمونه از سرشاخه (حاوی برگ و شکوفه) درختان میوه هسته دار آلبالو، گیلاس، زردآلو، آلو، هلو، شلیل، بادام و گوجه سبز استان خراسان رضوی، جمع آوری گردید. باکتری ها از سطوح گیاهی در آب مقطر استریل به همراه چند قطره Tween 20 شسته شدند. بعد از اینکه به مدت 1 ساعت بر روی شیکر قرار گرفتند، lµ 100 از این سوسپانسیون روی محیطB King, کشت گردید. از میان کلنی های رشد کرده بعد از 24 تا 48 ساعت ، 820 جدایه انتخاب شد. تست هسته یخ در دمای 5- تا 7- درجه سانتی گراد، 110 جدایه عامل هسته یخ را مشخص نمود که متعلق به 3 جنس Pseudomonas ، Pantoea و Xanthomonas بودند. در جنس Pseudomonas گونه های viridiflava، syringae و flourescens با استفاده از آزمون لوپات (لوان، اکسیداز، پکتیناز، آرژنین دی هیدرولاز و تست فوق حساسیت توتون) تفکیک شدند. جمعیت و پراکندگی باکتری ها نیز تخمین زده شد. با توجه به نتایج این آزمایشات، جمعیت باکتری های مولد هسته یخ بر روی شلیل و میانگین جمعیت کل باکتری ها بر روی گوجه سبز نسبت به سایر میزبان ها به میزان قابل توجهی بیشتر بود. بر پایه این بررسی ها می توان برنامه های کنترلی مناسبی را برای جلوگیری از سرمازدگی و کاهش خسارت آن، طرح ریزی نمود.