سرمازدگی یکی از مهم ترین مشکلات موجود در باغ های درختان میوه هسته دار استان خراسان رضوی می باشد. بافت هایی که به واسطه باکتری های مولد هسته یخ آسیب دیده اند، در برابر حمله بیمارگر ها حساس می شوند. گزارش شده است که حضور بیمارگر ها 20 دقیقه بعد از ذوب شدن یخ در بافت های خسارت دیده، شدت بیماری را در گیاهان افزایش می دهد. ما در مطالعات خود دریافتیم که سودوموناس ها ، فراوان ترین جنس مولد هسته یخ بر روی درختان میوه هسته دار (آلبالو، گیلاس، زردآلو، آلو، هلو، شلیل، بادام و گوجه سبز) استان خراسان رضوی می باشند. بنابراین 70 جدایه از باکتری هایی را که از مناطق مختلف استان، جمع آوری شده بودند، مورد ارزیابی قرار دادیم. به منظور مقایسه نقوش ژنتیکی، DNA ژنومی همه استرین ها، استخراج و با آغازگرA1R BOX تکثیر شدند. محصولات PCR بر روی ژل آگارز 1.5 درصد، الکتروفورز و با استفاده از نرم افزار NTsyspc- V2.02e، به روش UPGMA خوشه بندی گردیدند. این ایزوله ها در سطح 90% به 15 گروه تقسیم شدند که تنوع ژنتیکی بالایی را در میان آن ها نشان می دهد.