چکیده
با هدف کاهش استفاده از سموم شیمیایی در انبار علیه بیماریهای عامل پوسیدگی پس از برداشت پرتقال و توت فرنگی ناشی از پنی سیلیوم و ریزوپوس، تاثیر عصاره های مختلف برگ چریش در آزمایشگاه روی محیط کشت بررسی گردید. رشد رویشی بیمارگرها توسط غلظت های مختلف (0، 50، 100، 150، 200 پی پی ام) عصاره های آبی و الکلی برگ چریش بطور معنی داری (p<0.05) کاسته شده و با تاثیرات بازدارندگی غلظت های مختلف قارچ کش رورال تی اس مقایسه شد. نتایج نشان داد که عصاره های برگ چریش بیشترین بازدارندگی را روی پنی سیلیوم اعمال نمودند. بر اساس این پژوهش می توان عصاره های برگ چریش را به عنوان عامل کنترلی که ارزان بوده و برای محیط زیست ایمن می باشد جهت کنترل بیماریهای پس از برداشت مرکبات توصیه نمود.