در سال های اخیر پژوهش در مورد توسعهی ترکیبات ضد قارچی کمخطر و سازگار با محیط زیست از جمله اسانس های گیاهی بسیار افزایش یافته است.در این تحقیق فعالیت ضد قارچی اسانس های به دست امده از گیاهان دارچین(Cinnamomum verum) ،زیره سبز(Cuminum cyminum) و نعنا(Mentha sachalinensis) بر کنترل قارچ های Bipolaris oryzae ,Fusarium solani و Botrytis cinerea تحت شرایط ازمایشگاهی بررسی شد. برای این منظور ، این قارچ ها روی محیط کشت PDA حاوی 100، 200، 400، 500، 600، 700و 800 پی پی ام از اسانس های گیاهان فوق کشت شدند. ازمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار و سه ظرف پتری به ازای هر تکرار انجام گردید.در این مطالعه ، محیط کشت PDA فاقد اسانس بعنوان شاهد در نظر گرفته شد . ظروف پتری در دمای 25 درجه ی سانتی گراد انکوبه شده و قطر پرگنه های قارچ به صورت روزانه اندازه گیری گردید. بر اساس نتایج به دست امده، اسانس های مورد استفاده در این ازمایش ، به طور معنی داری از رشد قارچ های اشاره شده در بالا جلوگیری کردند. بیشترین میزان بازدارندگی رشد در قارچ B.cinerea مربوط به اسانس دارچین ، زیره سبز و نعنا به ترتیب با غلظت های200 ،400و800 پی پی ام بود.این مقدار در مورد قارچ F. solani به اسانس دارچین و نعنا به ترتیب با غلظت های400 و 800 پی پی ام مربوط بود. همچنین این مقدار برای قارچ B.oryzae بوسیله اسانس دارچین ،زیره سبز و نعنا به ترتیب با غلظت های400 ، 400و600 پی پی ام حاصل گردید. نتایج به دست امده نشان دهنده ی تاثیر این اسانس ها در جلوگیری از رشد برخی قارچ های بیماریزای گیاهی است ؛ با این حال مطالعات بیشتری در خصوص تاثیر ضد قارچی این اسانس های گیاهی در شرایط مزرعه ضروری به نظر می رسد.