شب پرهی مدیترانهای آرد یا بید آرد Anagasta kuehniella (Zeller, 1979) یکی از آفات انباری دارای اهمیت اقتصادی است که خسارت زیادی روی محصولات انباری به خصوص آرد و دانههای غلات ایجاد میکند و بقای این حشره وابسته به فعالیت آنزیم آلفا- آمیلاز آن میباشد. شناخت ویژگیهای این آنزیم از مهمترین اقدامات جهت کنترل این آفت میباشد که در بررسی حاضر اقدام به مطالعه و تعیین برخی ویژگیهای مهم آنزیم آلفا- آمیلاز شده است. تمام بررسیها تحت شرایط آزمایشگاهی در دمای ، رطوبت نسبی % و دوره نوری 12 ساعت روشنایی و 12 ساعت تاریکی انجام شد. سه رژیم غذایی مورد استفاده شامل آرد گندم (50% ) + سبوس گندم (50%)، آرد گندم (75%) + سبوس گندم (25%) و سبوس گندم (75%)+ آرد گندم (25%) بود. اثر دما روی فعالیت این آنزیم در هر دو جنس نر و ماده معنیدار به دست آمده و دمای بهینه فعالیت آنزیم آلفا- آمیلاز در نر و ماده تعیین شد. فعالیت آنزیم آلفا- آمیلاز بید آرد در هر دو جنس نر و ماده در pH های مختلف اختلاف معنیدار نشان داده و بیشترین میزان فعالیت آنزیم در نر و ماده در 5=pH مشاهده گردید. فعالیت آنزیم در ساعات مختلف شبانهروز در نر و ماده اختلاف معنیدار داشت و اوج فعالیت آنزیم در هر دو جنس در ساعت 12 مشاهده شد و در عین حال کمترین میزان فعالیت در ساعت 24 ثبت شد. اثر گرسنگی روی فعالیت آنزیم در هر دو جنس اختلاف معنیدار نشان داد. روند تغییرات فعالیت آنزیمی طی 4-1 روز گرسنگی در نر و ماده مشابه بود به طوری که بیشترین میزان فعالیت آنزیمی پس از 1 روز گرسنگی و کمترین میزان فعالیت، پس از 4 روز گرسنگی مشاهده شد.