سرخرطومی یونجه Hypera postica Gyllenhal.، آفت کلیدی یونجه است. که به طور گسترده ای در مناطق یونجه کاری ایران پراکنش دارد. به علت موثربودن عوامل محیطی مانند دمای محیط بر بقای حشرات، لذا در این پژوهش تغییرات نقطه انجماد و سرماسختی حشرات مورد بررسی قرار گرفت .همچنین ترکیبات ضد یخ به وسیله دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) اندازه گیری شد. حشرات کامل زمستان گذران ماهانه از مزارع یونجه کرج طی فصول پاییز و زمستان 1390 جمع آوری شدند. نقطه انجماد و بقای آن ها در دماهای زیر صفر از 5- تا 13- درجه سلسیوس به مدت 210 دقیقه بررسی شد. میانگین نقطه انجماد حشرات کامل از 4/14- درجه سلسیوس در مهر ماه تا 8/8- درجه سلسیوس در اسفند ماه در نوسان بود. میزان تحمل، LT50 (دمایی که 50 درصد جمعیت از بین می رود) حداقل 6/8- درجه سلسیوس و حداکثر7/5- درجه سلسیوس بود. ترکیبات سوربیتول، گلیسرول، گلوگز و تری هالوز به عنوان مهمترین ترکیبات ضد یخ در سرخرطومی یونجه شناسایی شدند و تغییرات قابل ملاحظه ای در طول فصل از خود نشان دادند. بررسی های دقیق تر نشان می دهد در صورتی که میزان شدت سرما به نزدیک نقطه انجماد حشرات کامل برسد حدود 80 درصد از جمعیت تلف خواهند شد.