باکتری ها به عنوان یکی از مهمترین عوامل محدود کننده بسیاری از محصولات کشاورزی شناخته می شوند. به دلیل سازگاری با شرایط محیطی مختلف، قدرت تخریب در زمان برداشت و پیدایش نژادهای مقاوم به باکتری کش های رایج در جمعیت آنها، یافتن راههای جدید جهت کنترل آن ها امری ضروری است. در این میان استفاده از متابولیت های ثانویه حاصله از فعالیت قارچ هایی چون Penicillium با فعالیت ضد باکتریایی می تواند راه گشا باشد. در این تحقیق از 6 گونه از قارچ های Penicillium chrysogenum، P. citrinum، P. pinophilum، P. crustaseum، P. cammuni و P. aurantiigriseum استفاده شده و باکتری های مورد استفاده از 2 جنس از باکتری های بیماری زای گیاهی از جمله Rhatayibacter iranicus و Pseudomonas syringe بودند. در این بررسی از 4 آزمون آنتی باکتریال استفاده شده : آزمون کشت در محیط مایع ، کشت تقابل ، آزمون آنتی بیوتیک و کشت چهارنقطه ای. هر کدام از آزمون ها 3بار تکرار شده است. نتایج این بررسی نشان می دهد این 6گونه قارچ خاصیت آنتی باکتریایی نسبت به باکتری Rhatayibacter داشته و توانایی کنترل این باکتری را داشته اما نسبت به باکتری گرم منفی Pseudomonas خاصیت آنتی باکتریایی نشان نداده و باکتری توانسته از رشد قارچ جلوگیری نماید.